Golfbild hemsida

SGS - Slopetabeller.

Här finner ni slope tabeller på de flesta av de banor som vi i SGS använder.
Viktigt att veta är att dessa slopetabeller är gjorda/kopior på de tabeller ni finner på de olika banorna. Det är bra om man känner igen sig.
När ni sedan vill registrera era rundor i Min Golf så ska ni använda de CR och SR värden vi använder för att skapa dessa tabeller så blir det rätt. CR och SR värden finns i varje tabell för den tee ni spelar från. I tabellerna finner ni också slope för herrar + 75 som går från rött, vi har även tabell för grön tee på Springfield där damer från + 70 kan gå.
OBS dessa CR och SR värden skiljer sig ibland från vad klubben uppger på nätet vilket är konstigt. Vi använder de värden som används för att skapa tabellerna vilket känns mest rätt.

CR och SR värden

 CR (Course Rating) är ett värde som visar svårighetsgraden på banan för en scratchspelare i förhållande till banans par, banans utformning och vart hindren ligger, om banans par är 72 och CR är 72 så är det en medelsvår bana. Om CR är 70 så ska scratchspelaren göra 70 slag även om banan är par 72, alltså lättare bana.
 
SR eller Slope rate visar på hur vi – bogeyspelarna – spelar banan i förhållande till scratchspelarna. Om alla hinder är lätta för scratch spelaren att passera men svåra för bogey spelaren så blir SR värdet högre och vi får flera slag i slopen.
 
Både CR och SR värdena förhåller sig till vilket tee du spelar och hur långt normal spelaren slår samt vart hindret ligger förhållande till tee. Enkelt eller hur.

Använd de SR och CR värdena vi visar i våra slopetabeller vilka också ligger i GIT systemet som används på våra tävlingar.